[PCOC] Capitalisme i corrupció

avatar
katkhus_2
Revolucionario/a
Revolucionario/a

Cantidad de envíos : 929
Reputación : 1073
Fecha de inscripción : 16/11/2010
Edad : 32

[PCOC] Capitalisme i corrupció Empty [PCOC] Capitalisme i corrupció

Mensaje por katkhus_2 el Sáb Mayo 04, 2013 2:55 pm

CAPITALISME I CORRUPCIÓ

[PCOC] Capitalisme i corrupció Capitalismo_corrupcion

Massa sovint, els militants comunistes escoltem al nostre entorn més proper, comentaris sobre els nombrosos casos de corrupció que afecten tota la superestructura burgesa del règim capitalista. Crítiques que sota una agressivitat verbal, focalitzen la seva ràbia i frustració enfront el que ells i elles anomenen “classe política”. Discursos que, modelats per la ideologia dominant, encaminen l’ira de les masses treballadores cap al qüestionament de l’epidermis del règim, cap a una crítica estèril i inofensiva. Quan els poderosos altaveus burgesos -autèntics monopolis al servei de la oligarquia financera-, parlen de corrupció, es guarden molt bé de deixar intacta la causa del naixement i desenvolupament de tota forma de corrupció econòmica, política i ideològica; el mode de producció capitalista en la seva etapa imperialista.

Amb quotidianitat, veiem com els casos de corrupció del règim capitalista tant a Catalunya com a la resta de l’Estat, encapçalen les portades dels consorcis mediàtics i ocupen hores i hores a la televisió. No es estrany que en períodes de profunda crisis capitalista, la burgesia recondueixi el debat de la corrupció cap a la superficialitat del sistema, limitant així els efectes d’una crítica coherent i profunda que els posaria en evidència davant milions de treballadors i classes populars. S’entén aquest afany per seguir alienant a les masses, quan a Catalunya els aturats s’apropen al milió d’efectius i els treballadors catalans anem a l’avantguarda en concepte de desnonaments, suïcidis i índexs de pobresa.
La ideologia dominant no escatima esforços alhora d’engalipar al poble treballador català, mitjançant el deslligament de la corrupció -com del nacionalisme, el “capitalisme financer”, l’ecologisme, el feminisme...-, de les relacions de producció capitalistes. A través d’aquest trencament metafísic –que intenta aïllar la base de la superestructura- i sota els impulsos d’un idealisme irrefrenable, s’inocula en amplies masses aquesta infantil i pobre conclusió, assimilada i divulgada per l’oportunisme en totes les seves formes: “la culpa la tenen els polítics corruptes”, “no hi ha democràcia per la corrupció de la classe política i els banquers”, i totes les derivades que amb prou feines arriben a raspar l´epidermis del sistema.
Com diu el proverbi xinès; “mentre el savi assenyala el sol, el neci mira el dit”. Necis i ximples, així és com ens vol la classe dominant, utilitzant a discreció els seus aparells de propaganda i posant al seu servei les palanques de l’oportunisme en tots els fronts. No els és suficient amb mantenir al proletariat alienat en l’econòmic, és necessària també la paral·lela submissió política i ideològica. Esclavitzar i embrutir al subjecte revolucionari que ha d’acabar amb aquest mode de producció esgotat i podrit és un objectiu sempre latent. Degradar-lo de tal manera que sigui incapaç de visualitzar l’únic règim digne per al gènere humà, base imprescindible per liquidar d’arrel la corrupció existent: el socialisme.
Es per això que els termes capitalisme i corrupció mai apareixen junts o relacionats dialècticament en aquesta cascada de suposades “informacions”. Sempre es tracta “d’excessos” individuals o grupals que “s’han de corregir” perquè tot funcioni de forma “natural”. Al cap i a la fi, tot obeeix a la “cobdícia de l’home” –fidels al mite religiós de la humanitat “pecadora” i “el paradís perdut”- i a “la mala gestió de la classe política”. Així una i altre vegada. Malgrat tot, no cal ser un superdotat per saber que ni l’home és un ser individualista i cobdiciós “per naturalesa”- ben al contrari, son les relacions de propietat imposades i el seu entorn socioeconòmic les que determinen la seva consciencia- ni la casta política es altre cosa que vulgars gestors de la oligarquia financera i industrial.
És una realitat històrica inobjectable que en qualsevol mode de producció capitalista domina la circulació mercantil, basada en la propietat privada dels mitjans de producció i l’explotació assalariada. De l’explotació de la classe treballadora, sorgeix el cicle d’acumulació del capital. Aquests trets fonamenten la base econòmica i corrupta de qualsevol règim burgès. Allà on tot és mercaderia -incloent-hi la força de treball-, i per tant on tot es pot comprar i vendre, la corrupció troba el ferment necessari per la seva expansió . S’entendrà doncs, que la corrupció no només no pot deslligar-se del sistema capitalista, sinó que representa una de les essències més fidels d’aquest, la crua evidencia d’unes relacions de producció que sacralitzen el robatori al conjunt dels treballadors. La corrupció no només és robatori, és també espoli i guerra, explotació, concentració, exportació, evasió i blanqueig de capitals, és deute “públic” (més d’un 85% del deute de l’Estat espanyol correspon als monopolis financers i industrials, especialment a la seva banca usurera), és en definitiva, capitalisme.
La corrupció no és ni pot ser cap disfunció ni cap anomalia del sistema ni cap maledicció a càrrec d’uns polítics incapaços de gestionar res. És conseqüència directa de tot mode de producció opressor i explotador, fruit de les seves lleis universals i contradiccions irresolubles. Per tant, quan els comunistes parlem de corrupció ho fem sempre en termes estructurals, mai conjunturals. I lluny d’assenyalar obsessivament a simples caps de turc, anem a l’arrel dels corruptors per tal de despullar les essències d’aquest règim caduc. Cal doncs, elevar política i ideològicament a les masses treballadores, si volem elevar el seu pensament i ajudar en la construcció del nou poder popular.
De forma sistemàtica els ingents altaveus de l’oligarquia bombardegen milions de treballadors amb blanquejos de capital, evasions fiscals, finançaments irregulars, tràfic d’influències i lobbys, espolis de tot mena, etc. Un torrent d’informacions aïllades que mostren la manera d’accionar desvergonyida de diferents càrrecs polítics -des d’alcaldes a petites viles, fins arribar a diputats del Parlament de Catalunya i al propi Govern – que són assenyalats a l’opinió pública per tal de reforçar la matriu d’opinió; “la classe política és corrupta, cal un reforma”. Matriu ideològica, perfectament assimilada per l’oportunisme, que tracta de blindar la dictadura capitalista a la que ens sotmeten.
El capitalisme monopolista d´Estat, també a Catalunya, ens mostra el dit per tal que ens quedem embadalits observant-lo. I aquest dit pren forma d’una controlada desestabilització política en l’àmbit de la institucionalitat burgesa –empesa per la profunda i duradora crisis econòmica-, per tal de “salvar” els pilars bàsics del règim. La columna mestra de la corrupció, alçada i polida per unes relacions de producció netament reaccionàries.
Les forces d’ordre públic i la propaganda burgesa i oportunista, s’obstinen a mostrar amb detall les corrupteles dels alcaldes de Lloret de Mar o Sabadell o les milionàries evasions i fraus fiscals de la família burgesa Pujol-Ferrusola, sense interrelacionar causa i efecte- capitalisme i corrupció-, i focalitzant l’atenció en els corruptes, essencialment polítics. El silenci entorn l’estructura econòmica capitalista, vertader verger de la corrupció existent, representa una eficaç omertà mediàtica que deixa “lliure de pecats” als grans monopolis financers i industrials, capaços de comprar la voluntat de governs sencers.
Els grans corruptors, així com el règim sobre el que s’assenten, mai son noticia en la ideologia dominant burgesa.
Mai trobarem referències de com Caixabank, BBVA o BSCH roben als seus propis accionistes i depositants per tal d’engreixar els seus beneficis, de la seva eficaç “enginyeria financera” basada en la usura més descarnada, que els permet acumular grans quantitats de capital. Tampoc del blanqueig de capitals provinents del tràfic d’estupefaents o armes, entre d’altres delictes criminals tan rentables per la gran banca. Mai trobarem detalls de la brutal evasió d’impostos d’Aigües de Barcelona, Gas Natural o Telefònica cap a paradisos fiscals –entre d’altres coses perquè es una pràctica “legal”- o de les corrupteles monstruoses que acompanyen a les grans energètiques i constructores com Iberdrola, Repsol o FCC. I no és estrany. Són aquestes transnacionals les que dicten les lleis que s’han d’aprovar als respectius parlaments, premiant poc després a ministres, consellers i ex presidents amb l’entrada en els seus respectius Consells d’Administració.
El cor mateix de la corrupció “no existeix”. L´imperialisme és un “mite”. Els grans monopolis burgesos de la “informació”-com PRISA o Grup Godó–, són també propietat de l´IBEX-35, ja sigui a través de la propietat accionarial (banca) o de la seva publicitat (monopolis industrials). Es per tant lògica i natural la seva defensa numantina de l’imperialisme, tant a nivell intern (oportunisme) com extern (guerres humanitàries a càrrec de la OTAN).
En un règim on s’explota i es roba, en una superestructura que fa d’aquestes plusvàlues i espolis al proletariat la seva base de domini polític i ideològic, en una societat on tot es compra i ven en base a la propietat privada dels mitjans de producció, on el consumisme es alçat a l’altar del “sagrat progrés” i la pobresa és definida com un mal propi de “ganduls”. En un règim on només es conjuga el verb tenir, parlar de corrupció deslligada de les relacions de producció capitalistes, assenyalant a uns quants corruptes de la “classe política”, resulta un frau penós i alienant. Un triomf de les forces burgeses i oportunistes, ansioses per allargar l’agonia del proletariat i del poble treballador.
El PCOC treballa per consolidar un EXÈRCIT PROLETARI que sigui capaç de colpejar i liquidar el cor mateix del capital monopolista i el seu aparell estatal, el cor mateix de la corrupció capitalista. Per aixecar l’estructura sociopolítica i proletària a través de l’Assemblea de Comitès, Delegats i Treballadors, capaç de fondre’s en un gran i poderós Front Únic del Poble que faci trontollar i liquidi l’Estat capitalista i la seva parasitària classe dominant.
Només el socialisme pot posar les imprescindibles bases econòmiques per acabar amb aquesta lacra social capitalista; la corrupció.

Acabem amb la corrupció, destruïm el capitalisme!
Per la construcció de l’Assemblea de Comitès d’empresa, Delegats i Treballadors i el Front Únic del Poble!
Socialisme o barbàrie!

Sª POLÍTICA PARTIT COMUNISTA OBRER DE CATALUNYA (PCOC)

[PCOC] Capitalisme i corrupció 484753_442857029113671_1416509348_n

Fuente: Capitalisme i corrupció
avatar
Raúl Valdés Vivó
Gran camarada
Gran camarada

Cantidad de envíos : 377
Reputación : 546
Fecha de inscripción : 24/10/2012

[PCOC] Capitalisme i corrupció Empty Re: [PCOC] Capitalisme i corrupció

Mensaje por Raúl Valdés Vivó el Sáb Mayo 04, 2013 3:15 pm

Demasiado a menudo, los militantes comunistas escuchamos en nuestro entorno más cercano, comentarios sobre los numerosos casos de corrupción que afectan a toda la superestructura burguesa del régimen capitalista. Críticas que bajo una agresividad verbal, focalizan su rabia y frustración frente al que ellos llaman "clase política". Discursos que, moldeados por la ideología dominante, encaminan la ira de las masas trabajadoras hacia el cuestionamiento de la epidermis del régimen, hacia una crítica estéril e inofensiva. Cuando los poderosos altavoces burgueses-auténticos monopolios al servicio de la oligarquía financiera-, hablan de corrupción, se guardan muy bien de dejar intacta la causa del nacimiento y desarrollo de toda forma de corrupción económica, política e ideológica, el modo de producción capitalista en su etapa imperialista.Con cotidianidad, vemos como los casos de corrupción del régimen capitalista tanto en Cataluña como en el resto del Estado, encabezan las portadas de los consorcios mediáticos y ocupan horas y horas en la televisión. No es extraño que en períodos de profunda crisis capitalista, la burguesía reconduzca el debate de la corrupción hacia la superficialidad del sistema, limitando así los efectos de una crítica coherente y profunda que los pondría en evidencia ante millones de trabajadores y clases populares. Se entiende ese afán por seguir alienando a las masas, cuando en Catalunya los parados se acercan al millón de efectivos y los trabajadores catalanes vamos a la vanguardia en concepto de desahucios, suicidios e índices de pobreza.

La ideología dominante no escatima esfuerzos a la hora de embaucar al pueblo trabajador catalán, mediante el desligamiento de la corrupción-como el nacionalismo, el "capitalismo financiero", el ecologismo, el feminismo ... -, de las relaciones de producción capitalistas. A través de esta rotura metafísico-que intenta aislar la base de la superestructura-y bajo los impulsos de un idealismo irrefrenable, se inocula en amplias masas esta infantil y pobre conclusión, asimilada y divulgada por el oportunismo en todas sus formas: "la culpa la tienen los políticos corruptos", "no hay democracia por la corrupción de la clase política y los banqueros", y todas las derivadas que apenas llegan a raspar la epidermis del sistema.Como dice el proverbio chino, "mientras el sabio señala el sol, el necio mira el dedo". Necios y bobos, así es como nos quiere la clase dominante, utilizando a discreción sus aparatos de propaganda y poniendo a su servicio las palancas del oportunismo en todos los frentes. No les basta con mantener al proletariado alienado en lo económico, es necesaria también la paralela sumisión política e ideológica. Esclavizar y embrutecer al sujeto revolucionario que debe acabar con este modo de producción agotado y podrido es un objetivo siempre latente. Degradarlo de tal forma que sea incapaz de visualizar el único régimen digno para el género humano, base imprescindible para liquidar de raíz la corrupción existente: el socialismo.Es por ello que los términos capitalismo y corrupción nunca aparecen juntos o relacionados dialécticamente en esta cascada de supuestas "informaciones". Siempre se trata de "excesos" individuales o grupales que "hay que corregir" para que todo funcione de forma "natural". Al fin y al cabo, todo obedece a la "codicia del hombre"-fieles al mito religioso de la humanidad "pecadora" y "el paraíso perdido" - y "la mala gestión de la clase política". Así una y otra vez. Sin embargo, no hay que ser un superdotado para saber que ni el hombre es un ser individualista y codicioso "por naturaleza" - bien al contrario, son las relaciones de propiedad impuestas y su entorno socioeconómico las que determinan su conciencia-ni la casta política es otra cosa que vulgares gestores de la oligarquía financiera e industrial.Es una realidad histórica inobjetable que en cualquier modo de producción capitalista domina la circulación mercantil, basada en la propiedad privada de los medios de producción y la explotación asalariada. De la explotación de la clase trabajadora, surge el ciclo de acumulación del capital. Estos rasgos fundamentan la base económica y corrupta de cualquier régimen burgués. Allí donde todo es mercancía-incluyendo la fuerza de trabajo-, y por tanto donde todo se puede comprar y vender, la corrupción encuentra el fermento necesario para su expansión. Se entenderá pues, que la corrupción no sólo no puede desligarse del sistema capitalista, sino que representa una de las esencias más fieles del mismo, la cruda evidencia de unas relaciones de producción que sacralizan el robo al conjunto de los trabajadores. La corrupción no sólo es robo, es también expolio y guerra, explotación, concentración, exportación, evasión y blanqueo de capitales, es deuda "pública" (más de un 85% de la deuda del Estado español corresponde a monopolios financieros e industriales , especialmente a su banca usurera), es en definitiva, capitalismo.La corrupción no es ni puede ser ninguna disfunción ni ninguna anomalía del sistema ni ninguna maldición a cargo de unos políticos incapaces de gestionar nada. Es consecuencia directa de todo modo de producción opresor y explotador, fruto de sus leyes universales y contradicciones irresolubles. Por lo tanto, cuando los comunistas hablamos de corrupción lo hacemos siempre en términos estructurales, nunca coyunturales. Y lejos de señalar obsesivamente a simples cabezas de turco, vamos a la raíz de los corruptores para desnudar las esencias de este régimen caduco. Hay pues, que elevar política e ideológicamente a las masas trabajadoras, si queremos elevar su pensamiento y ayudar en la construcción del nuevo poder popular.

De forma sistemática los ingentes altavoces de la oligarquía bombardean a millones de trabajadores con blanqueos de capital, evasiones fiscales, financiaciones irregulares, tráfico de influencias y lobbys, expolios de todo tipo, etc. Un torrente de informaciones aisladas que muestran el accionar desvergonzado de diferentes cargos políticos-desde alcaldes en pequeñas villas, hasta llegar a diputados del Parlamento de Cataluña y al propio Gobierno - que son señalados a la opinión pública para reforzar la matriz de opinión, "la clase política es corrupta, hay que hacer una reforma". Matriz ideológica, perfectamente asimilada por el oportunismo, que trata de blindar la dictadura capitalista a la que nos someten.El capitalismo monopolista de Estado, también en Cataluña, nos muestra el dedo para que nos quedemos embobados observándolo. Y este dedo se representa en forma de una controlada desestabilización política en el ámbito de la institucionalidad burguesa-empujada por la profunda y duradera crisis económica-, para "salvar" los pilares básicos del régimen. La columna maestra de la corrupción, alzada y pulida por unas relaciones de producción netamente reaccionarias.Las fuerzas de orden público y la propaganda burguesa y oportunista, se empeñan en mostrar con detalle las corruptelas de los alcaldes de Lloret de Mar o Sabadell o las millonarias evasiones y fraudes fiscales de la familia burguesa Pujol-Ferrusola, sin interrelacionar causa y efecto - capitalismo y corrupción-, y focalizando la atención en los corruptos, esencialmente políticos. El silencio en torno a la estructura económica capitalista, verdadero vergel de la corrupción existente, representa una eficaz omertà mediática que deja "libre de pecados" a los grandes monopolios financieros e industriales, capaces de comprar la voluntad de gobiernos enteros.Los grandes corruptores, así como el régimen sobre el que se asientan, nunca son noticia en la ideología dominante burguesa.Nunca encontraremos referencias de cómo Caixabank, BBVA o BSCH roban a sus propios accionistas y depositantes para engordar sus beneficios, de su eficaz "ingeniería financiera" basada en la usura más descarnada, que les permite acumular grandes cantidades de capital. Tampoco del blanqueo de capitales provenientes del tráfico de estupefacientes o armas, entre otros delitos criminales tan rentables para la gran banca. Nunca encontraremos detalles de la brutal evasión de impuestos de Aguas de Barcelona, ​​Gas Natural o Telefónica hacia paraísos fiscales-entre otras cosas porque es una práctica "legal" - o de las corruptelas monstruosas que acompañan a las grandes energéticas y constructoras como Iberdrola, Repsol o FCC. Y no es extraño. Son estas transnacionales las que dictan las leyes que deben aprobar los respectivos parlamentos, premiando poco después a ministros, consejeros y ex presidentes con la entrada en sus respectivos Consejos de Administración.El corazón mismo de la corrupción "no existe". El imperialismo es un "mito". Los grandes monopolios burgueses de la "información"-como PRISA o Grupo Godó-, son también propiedad del IBEX-35, ya sea a través de la propiedad accionarial (banca) o de su publicidad (monopolios industriales). Es por tanto lógico y natural su defensa numantina del imperialismo, tanto a nivel interno (oportunismo) como externo (guerras humanitarias a cargo de la OTAN).En un régimen donde se explota y se roba, en una superestructura que hace de estas plusvalías y expolios al proletariado su base de dominio político e ideológico, en una sociedad donde todo se compra y vende en base a la propiedad privada de los medios de producción, donde el consumismo es alzado en el altar del "sagrado progreso" y la pobreza es definida como un mal propio de "vagos". En un régimen donde sólo se conjuga el verbo tener, hablar de corrupción desligada de las relaciones de producción capitalistas, señalando a unos cuantos corruptos de la "clase política", resulta un fraude penoso y alienante. Un triunfo de las fuerzas burguesas y oportunistas, ansiosas por alargar la agonía del proletariado y del pueblo trabajador.El PCOC trabaja para consolidar un ejército proletario que sea capaz de golpear y liquidar el corazón mismo del capital monopolista y su aparato estatal, el corazón mismo de la corrupción capitalista. Para levantar la estructura sociopolítica y proletaria a través de la Asamblea de Comités, Delegados y Trabajadores, capaz de fundirse en un gran y poderoso Frente Único del Pueblo que haga tambalear y liquide el Estado capitalista y su parasitaria clase dominante.Sólo el socialismo puede poner las imprescindibles bases económicas para acabar con esta lacra social capitalista; la corrupción.Acabemos con la corrupción, destruyamos el capitalismo!Por la construcción de la Asamblea de Comités de empresa, Delegados y Trabajadores y el Frente Único del Pueblo!Socialismo o barbarie!

avatar
katkhus_2
Revolucionario/a
Revolucionario/a

Cantidad de envíos : 929
Reputación : 1073
Fecha de inscripción : 16/11/2010
Edad : 32

[PCOC] Capitalisme i corrupció Empty Re: [PCOC] Capitalisme i corrupció

Mensaje por katkhus_2 el Sáb Mayo 04, 2013 3:17 pm

Gracias por la traducción, pensaba que estaba solo en catalán el artículo.

Saludos!

Contenido patrocinado

[PCOC] Capitalisme i corrupció Empty Re: [PCOC] Capitalisme i corrupció

Mensaje por Contenido patrocinado


    Fecha y hora actual: Lun Feb 17, 2020 10:05 am